Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dél-Dunántúl Régió képes leírás - Ipari park.tlap.hu
részletek »

Dél-Dunántúl Régió - Ipari park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparipark.tlap.hu » Dél-Dunántúl Régió
Keresés
Találatok száma - 5 db
 Pannova Ipari Park

Pannova Ipari Park

Megjelent az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjának keretében az Ipartelepítés c. pályázat a régióban működő, illetve letelepülni kívánó, elsősorban gyártó valamint szolgáltató vállalkozások korszerű telephelyi feltételeinek megteremtéséért. Telephelyfejlesztésre és modernizációra vonatkozó pályázatát térítésmentesen elkészítjük, amennyiben az PANNOVA Ipari Parkban telepedik le! A PANNOVA Ipari Park kiegészítő szolgáltatásaival túlmutat egy egyszerű ipari park keretein. Egyértelműen egy olyan koncentrált ipari termelő centrum létrehozása volt a célunk, amely idővel egy újraiparosodó térség fejlesztési központjává válhat, éppen ezért opcionálisan igénybe vehető, egyedi szolgáltatásokkal várjuk a betelepülőket. A meglévő telephelyek, illetve az új telephelyek kialakításához és fejlesztéséhez most pályázati támogatást kaphat a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében! A pályázat részletei: A pályázat olyan vállalkozások telephelyeinek fejlesztésére vonatkozik, amelyek vállalják, hogy cserébe minimum 20 új munkahelyet teremtenek, és ezt a projekt befejezését követő 3 naptári évben fenntartják.

Komlói Ipari Park

Komlói Ipari Park

Tisztelet érdeklődő, köszöntjük a Komlói Ipari Park honlapján. A Komlói Ipari Park 1999-ben alakult Komló belterületén. Egyik legfőbb előnye, hogy Komló belvárosától mintegy 200 m távolságra található, ezáltal könnyen megközelíthető. A területe meghaladja a 25 hektárt, az ipari park nyugati részét összefüggő zöldterület övezi. Kiváló lehetőségeket kínál kis- és középvállalkozások számára, jól működő ipari környezetével, olcsó telekáraival. Parkunk folyamatosan fejlődik, betelepült cégeink számos új beruházást hajtottak végre, amelyekhez munkalehetőség is párosult. Infrastrukturális fejlesztések között megemlíthető a közvilágítás, villamos energia fejlesztés és úthálózat bővítés. Ipari parkunk számos fejlesztés előtt áll, mellyel komfortosabbá, élhetőbbé kívánja tenni a betelepült cégek számára a parkot. Parkunkban a beruházások jelentős részét a park üzemeltetője finanszírozza - amely a város többségi tulajdonában van - ezzel is bizonyítva, a város fontosnak tartja az ipari park fejlesztését, fejlődését. A II. nemzeti fejlesztési terv is kiemelten kezeli a barnamezős területek rehabilitációját és fejlesztését.

Marcali Ipari Park Zrt.

Marcali Ipari Park Zrt.

Marcali élénk forgalmú, mintegy 13 000 lakosú kisváros Balatonkeresztúrtól 13 km-re délre terül el. Nyugatról a Marcali-hátság 300 m magas, erdős domborulata, a többi oldalról tavakkal, ligetes erdőkkel tarkított lapos síkság övezi. A török uralmat 150 lakossal túlélő település a XVIII. században a Széchenyi-család birtokaként gyors ütemben újjáépült, 1735-től 1749-ig a somogyi megyegyűlések székhelye volt. Mária Teréziától 1772-ben mezővárosi rangot kapott. A II. világháborúban a német Margit-vonal része lett, a harcokban a lakosság 10%-a áldozatul esett. Marcali 1977-től városi rangú település, kistérségének kereskedelmi, egészségügyi, kulturális centruma. A központban álló római katolikus templom XV. századi eredetű, újjáépítése után barokk és klasszicista stílusjegyekkel ötvözték. A neobarokk stílusú Széchenyi-kastély 1913-ban épült, ma városi kórházként üzemel. A Marcali Ipari Park Zrt. tulajdonában lévő ipari területek Marcalitól délre mint egy 1.3 km- re Marcali külterületén, a 68. számú főút két oldalán találhatók.

Pécsi Ipari Park

Pécsi Ipari Park

Iparterületek a városban Az önkormányzat az iparterületek kialakítása során is a megközelíthetőséget tartotta a legfontosabb tényezőnek. Így jött létre a város közvetlen belsejében elhelyezkedő központi, illetve a keleti iparterület. A központi iparterületen található vállalatok a város történelmi, nagy hagyományokkal rendelkező iparágainak méltó reprezentánsai: gépgyártás, bőrfeldolgozás és a műszeripar. Pécs keleti részén elterülő, korábban elsődleges munkahelyteremtő iparágának számító bányászatnak a bezárásával, a terület teljes körő rekultivációjával és déli irányú kiterjesztésével teremtődött meg a lehetősége a Pécsi Ipari Park megvalósításának. Az önkormányzat a jelentős nagyságú, egybefüggő területigényű - 15-50 hektár kiterjedéső, maximum 5 % lejtéső - zöldmezős beruházások számára az országos főhálózati utak mellett fekvő, minden szempontból megfelelő területeket bocsát rendelkezésre. Az iparterületek kialakítása mellett kiemelt szerepe van az igényekhez alkalmazkodó átképzési és továbbképzési rendszereknek. Így mindig rendelkezésre áll magasan képzett, a legújabb technológiákat elsajátított, viszonylag olcsó munkaerő.

Szekszárdi Ipari Park

Szekszárdi Ipari Park

Honlapunkat azért hoztuk létre, hogy az ön érdeklődését is felkeltsük a szekszárdi Ipari Park által kínált területek iránt és a jövőben partnerként tudjunk együttműködni. A szekszárdi Ipari Park Kft. elsődleges célja hosszútávú, sikeres együttműködés kialakítása a már betelepült és a jövőben betelepülni szándékozó vállalkozásokkal. Kérjük tekintse meg honlapunkat és keressen fel bennünket, ha úgy gondolja, hogy vállalkozása székhelyéül ezt a dinamikusan fejlődő, hangulatos várost kívánja választani. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 1998-ban nyerte el az Ipari Park címet a város ÉK-i határán elhelyezkedő 30,7 hektáros területre. Ennek bővítését a 2004-ben önkormányzati tulajdonba került - az Ipari Park mellett elhelyezkedő - volt Honvédségi Raktárbázis, valamint az adásvétel útján szerzett további területek tették lehetővé. A Szekszárdi Ipari Park könnyű megközelíthetőségének, a Duna-híd, az épülő M6-os és M9-es autópályák közelségének, valamint a terület további bővítésének köszönhetően kitűnő lehetőséget kínál korszerű üzemek, raktárak, kereskedelmi egységek kialakulására, betelepülésére, zöld- és barnamezős beruházások megvalósítására.

Tuti menü