Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Észak-Alföld Régió képes leírás - Ipari park.tlap.hu
részletek »

Észak-Alföld Régió - Ipari park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparipark.tlap.hu » Észak-Alföld Régió
Keresés
Találatok száma - 9 db
 KÉSZ Holding Zrt.

KÉSZ Holding Zrt.

2007-ben mérföldkőhöz érkezett az alapításának 25. évfordulóját ünneplő KÉSZ Csoport: az anyacég KÉSZ Kft. és leányvállalatai valódi holding szervezetbe tömörültek, a profiltisztítás és a hatékonyság növelésének céljából. Megalakult a KÉSZ Holding Vállalkozásfejlesztő és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mely a jövőben irányítja a cégcsoportot. A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, Magyarország és a régió egyik meghatározó befektetője, vagyonkezelő vállalata. A Holding elsődleges célja a KÉSZ vállalatcsoport hatékony stratégiájának kialakítása és megvalósítása, azaz a KÉSZ-t az egyik vezető gazdasági tényezővé emelni. Az alapvető célkitűzés a KÉSZ szerepének további növelése az építési, gyártási tevékenységeken túl az ingatlanfejlesztésben, a környezetiparban és az infokommunikációban. A cégcsoport ezeknek az iparágaknak a meghatározó erejévé kíván válni. A Holding hatékony befektetőként nemcsak megalkotja a közép- és hosszútávú stratégiákat, a fejlesztési koncepciókat, hanem gondoskodik azok finanszírozásáról is, valamint menedzseli az eredményes működést. A cég közvetlen feladata a vagyonkezelés és vagyongazdálkodás, az ingatlanfejlesztés, üzemeltet

Debreceni Ipari Park Akadémia Kft.

Debreceni Ipari Park Akadémia Kft.

A Xanga Cégcsoport A Debreceni Ipari Park Akadémia Kft. (DIPA Kft) a Xanga cégcsoport 2007 februárjában alakult projektcége, amelyet a tulajdonosok azzal a szándékkal hoztak létre, hogy egy új iparterület kialakításával elősegítse újabb befektetők Debrecenbe vonzását és ezáltal újabb munkahelyek teremtését a kistérség lakossága számára. Erre a célra a legalkalmasabb ingatlan a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park közvetlen szomszédságában elhelyezkedő 16,4 ha-os fejlesztési terület volt, amelyet az Észak-alföldi Regionális Operatív Program, A kistérségi és helyi jelentőségű ipari területek fejlesztése című, ÉAOP-2007/1.1.A/2F kódszámú intézkedésén elnyert vissza nem térítendő támogatás segítségével tettünk alkalmassá beruházások fogadására.

Debreceni Logisztikai Szolgáltató Központ Kft.

Debreceni Logisztikai Szolgáltató Központ Kft.

1999-ben elnyerte az Ipari park címet s Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a 181/1999. (VI. 28.) Kh. számú határozata szerint hozzájárult ahhoz, hogy Debrecen Logisztikai Szolgáltató Központ és Ipari Park néven működjön. A feladatok hatékony és szakszerű ellátása miatt a Trans-Sped érdekeltségi körébe tartozó cégek holdingszervezetbe tömörültek, melynek irányítására - s így az ipari park és logisztikai központ üzemeltetésére és irányítására - megalakult a DELOG Debreceni Logisztikai Szolgáltató Központ Kft. A Trans-Sped Cégcsoport 1990. óta van jelen a logisztikai piacon. Mint nemzetközi szállítmányozó vállalkozás kezdte meg tevékenységét. A keleti határhoz, illetve Romániához és Ukrajnához való közelsége meghatározó volt a debreceni központ kialakításában. A vállalat vezetése a kezdetektől fogva nagy figyelmet fordított a megbízók valós és lehetséges igényeinek kielégítésére. A fejlesztési koncepció tükröződik a Trans-Sped küldetésében is: A Trans-Sped Cégcsoport folyamatos fejlődéssel, szakmai rálátással, rugalmas alkalmazkodással, magas színvonalon komplex megoldásokat biztosít partnerei számára.

Hajdu Ipari Park

Hajdu Ipari Park

A mai erős gazdasági versenyben a kitűnő adottságokkal rendelkező és jól megközelíthető telephely már félsikernek számít. Ebben nyújt segítséget a Kelet-Magyarországon, Téglás mellett elhelyezkedő HAJDU Ipari Park. Kedvező feltételeket biztosítunk a korszerű termelési és szolgáltatási profilú vállalatok megtelepedéséhez, fejlődéséhez. A lehetőség nagybefektetők, valamint kis- és közepes vállalkozások számára egyaránt adott. A park teljes területén széleskörű infrastrukturális szolgáltatásokat biztosít a tulajdonos, a HAJDU Infrastruktúra Zrt. Jelenleg 30 kialakított telken lehet elkezdeni a fejlesztést. A HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Rt. 2005. szeptember 30-án jött létre a HAJDU Hajdúsági Iparművek Rt. szétválásával. 2006-ban zártkörűen működő részvénytársasággá alakult. A vállalat jelentős földterülettel, ezen belül ipari területnek minősített telkekkel rendelkezik. A betelepülőknek lehetőségük van a telkek és a meglévő létesítmények bérlésére vagy megvásárlására.

Karcagi Ipari Park

Karcagi Ipari Park

A Karcagi Ipari Park a transz-európai folyosórendszer (TEN-T korridor) Budapest - Szolnok - Románia irányú vonalán, a 4. számú főút két oldalán, Karcag városának külterületén található. Az ipari park elhelyezkedéséből adódóan TEN-T folyosón közelíthető meg három ország határa is: Románia 1 órán, Szlovákia és Ukrajna 2 órán belül elérhető. Az ipari park közvetlen szomszédságában halad el a Budapest - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony kiemelkedő forgalmú törzsvasútvonal, valamint a Tiszafüred - Karcag vonal. Az ipari park szomszédságában található karcagi rendező-pályaudvar alkalmassá teszi a vonalat erőteljes intermodális teherforgalom lebonyolítására. - Közös önkormányzati és magántulajdon: megfelelő lobbyerő, hatékony és gyors ügyintézés, professzionális menedzsment, piaci alapú döntéshozatal - A tulajdonosok stabil pénzügyi hátterének köszönhetően széles körű befektetési lehetőségek a telekeladástól a lízingfinanszírozáson át a közös befektetésig - Kiváló referenciák a REWE csoporttal való együttműködés során

M35 Business Park, Hajdúböszörmény

M35 Business Park, Hajdúböszörmény

Az önkormányzati tulajdonú, hajdúböszörményi M35 Business Park 50 új munkahely fölött térítésmentes ipari ingatlant kínál kedves ügyfeleinek. 50 új munkahely létrehozása esetén a beruházáshoz az önkormányzat alpolgármestert jelöl ki, aki személyes kapcsolatai révén támogatja a beruházás engedélyezési szakaszát, továbbá az új üzem operációját is. Hajdúböszörmény 20 km-es vonzáskörzetében 25 ezer munkanélküli él, ebből közel 9000 a szakképzettek száma. A magas munkanélküliségre tekintettel komoly munkahelyteremtő támogatások érhetők el.

Polgár Ipari Park

Polgár Ipari Park

A Polgár Ipari Park Kelet-Magyarországon, az Európai Unió keleti határán, az Észak-Alföldi Régióban található. Az ipari park a mintegy 8.500 lakosú Polgár város külterületén, az M3 autópálya és a MÁV 117-es vasúti pályaszakasza közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A terület az ipari park címet 1999. évben kapta meg, az ingatlanfejlesztést a Széchenyi terv keretében a Gazdasági Minisztérium, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium is támogatta. Az ipari park Budapesttől 175 km-re, Miskolc, Nyíregyháza, és Debrecen megyeközpontoktól közel azonos (50 km) távolságra helyezkedik el. A park a közvetlenül mellette elhaladó nemzetközi tranzitútvonalak (V. számú Helszinki folyosó, TEN-T, TINA hálózati elemek) miatt kiváló logisztikai adottságokkal bír, egyben több közép-kelet európai ország (Szlovákia, Románia, Ukrajna) európai uniós kapujaként is szolgálhat. A jó elhelyezkedés, a közlekedési-, szállítási adottságok és a rendelkezésre álló nagy terület révén az ipari park kiválóan alkalmas kereskedelmi, áruelosztó központok, raktárbázisok, vámudvar, de ugyanígy az önálló termelő- (gépipari, mezőgazdasági feldolgozó) számára

Rakamazi Ipari Park

Rakamazi Ipari Park

Ipari Parkról A város iparterületei egységes, de több telephelyes Ipari Park kialakítására alkalmasak, a város törekvése is ez. Az átalakuló gazdaság helyigénye döntően az alábbi két területen elégíthetőek ki / a többi iparterület - a Tímári úton, a volt Hűtőház és környezetében - sem jelentéktelenek, azonban elsősorban a barnamezős beruházás célterületei lehetnek/, jellemzően zöldmezős beruházással. A két terület az ún. 1. számú Déli, és a 2. számú Északi iparterület. A 100 a jelű vasúti fővonal a területek közül az 1. jelűnek a közvetlen, a 2. jelűnek pedig a közvetett vasúti kiszolgálását és megközelíthetőségét, az iparvágánnyal történő elláthatóságát is biztosítja. Az 1. számú Déli mintegy 88 ha-os területen, részben megkezdődött a felhasználása. Az új beépítésre igénybe vehető a közművek, útburkolatok kiépítése után, mintegy 35-40 ha, ennek kisebb hányada önkormányzati tulajdonú. A város nem kimondottan jó termőhelyi adottságú területei azonban általában itt találhatóak. A területek művelésből való kivonása a felhasználáshoz szükségesek. Az 1. számú terület /88 ha nagyság/ .

Szolnoki Ipari Park

Szolnoki Ipari Park

Szolnok Megyei Jogú Város fejlődésében fontos szerepe van egy korszerű, logisztikai háttérbázissal rendelkező ipari parknak, mely kiválóan alkalmas versenyképes ipari és kereskedelmi vállalkozások letelepedéséhez. Az önkormányzati tulajdonú Szolnoki Ipari Park Kft. - amely 2000. márciusa óta jogosult a Gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium által odaítélt Ipari park cím viselésére - azzal a céllal jött létre 1999-ben, hogy a Szolnok déli részén található zöldmezős területet alkalmassá tegye ipari park létrehozására, a betelepülő vállalkozásoknak infrastruktúrával ellátott ingatlanokat és magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítson, új munkahelyeket teremtsen, ezáltal pedig a város az észak-alföldi régió gazdasági központjává váljon. A Szolnoki Ipari Park kiemelkedő logisztikai pozícióban van a kelet-nyugati kereskedelem, elsősorban a Közép-Kelet-Európába irányuló nagy volumenű áruexport tekintetében, mivel Szolnok várost átszeli négy áruforgalmi csatorna:

Tuti menü