Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Észak Magyarország régió képes leírás - Ipari park.tlap.hu
részletek »

Észak Magyarország régió - Ipari park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparipark.tlap.hu » Észak Magyarország régió
Keresés
Találatok száma - 17 db
Barcikai Ipari Park

Barcikai Ipari Park

A Barcikai Ipari park 2007 novemberében nyerte el az ipari park címet. A Barcikai Ipari Park Kft. 2008. július 1-jén kezdte meg a munkálatokat. A törzstőke 6 millió forint. A Kft. 100%-ban a Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában áll. Az Ipari Park teljes területe 80 ha, melyből 33 ha törzsterület, 15 ha fejlesztési terület és 49 ha zöldmezős terület. A törzsterületen már teljes egészében kiépült a befektetők fogadásához szükséges vonalas infrastruktúra: a 26-os főút mentén víz, szennyvíz, csapadékvíz elvezetés, gázhálózat, villamos energia ellátás, közvilágítás és a nagysebességű telekommunikációs hálózat (a törzsterületen a T-COM hálózatra kapcsolódás azonnal biztosítható ill. a T-mobil, Pannon GSM és a Vodafone rádiótelefon-hálózatok a teljes ipari zóna területén elérhetők.) A jó elhelyezkedés, a közlekedési-, szállítási adottságok és a rendelkezésre álló nagy terület révén az ipari park kiválóan alkalmas kereskedelmi, áruelosztó központok, raktárbázisok, vámudvar és szolgáltató- vagy a közelében lévő Miskolc nagyváros cégeinek beszállító vállalkozások megtelepülésére.

Bélapátfalvai Ipari Park

Bélapátfalvai Ipari Park

1994 augusztusában elrendelték a '70-es évek végén mintegy 11 milliárd forintos beruházásként létrejött bélapátfalvi cementgyár privatizációját. A BÉCEM Rt. tulajdonosává a svájci Holcim Ltd. - korábban Holderbank -, a német Heidelberg Cement Group, a Schwenk Zementwerke vált. A korábban mintegy 1100 embert foglalkoztató üzemben még a leépítés utolsó fázisában is kb. 300 fő dolgozott. Az utcára került emberek tovább növelték a Heves megyei település egyébként is magas munkanélküliségét. A település a gyárbezárás következtében elveszítette éves költségvetésének 15-20 százalékát, hiszen a gyár korábban évi 50 millió forint iparűzési adót fizetett. A svájci és német tulajdonba került gyár bezárását követően Horváth László fideszes országgyűlési képviselő folytatott kemény harcot annak érdekében, hogy a dolgozókat és az önkormányzatot sújtó drámai helyzet mihamarabb megoldódjon. Végül a multinacionális vállalatok tulajdonosai és vezetői úgy döntöttek, hogy 1,5 milliárd forint készpénzt bocsátanak adományként egy gazdasági felzárkóztatást megcélzó közhasznú társaság rendelkezésére.

Felsőzsolcai Ipari Park

Felsőzsolcai Ipari Park

Köszöntjük a Felsőzsolcai Logisztikai Ipari Park honlapján. Társaságunk 2005-ben nyerte el az Ipari Park címet, amelynek a területe eredetileg 62 ha volt. Ezen a területen már teljes egészében kiépült a befektetők fogadásához szükséges teljes infrastruktúra. Megépült több mint 3 km, 6,5 m-es nagy teherbírású (11,5 tonna tengelyterhelésű) úthálózat, a hozzá tartozó víz-, szennyvíz-, csapadékvíz elvezetés, gázhálózat, villamos energia ellátás, közvilágítás és a nagysebességű telekommunikációs hálózat (optikai kábel). 2007-ben a folyamatosan jelentkező igények, s az egyre szűkülő rendelkezésre álló szabad terület miatt 103 ha-ra bővítettük az Ipari Parkot. Célunk, hogy folyamatosan zöldmezős beruházási lehetőséget biztosítsunk a hazai és külföldi, kis- és nagy vállalkozások számára. Egy befektető barát környezetet kínálunk a bennünket választók számára. Ma már elmondhatjuk, hogy a hazai vállalkozások mellett, mind több külföldi vállalkozás (amerikai, német, francia, osztrák, belga, holland, spanyol) gondolta úgy, hogy a Felsőzsolcai Logisztikai Ipari Park megfelelő helyszínt biztosít expanziós tervei megvalósításához.

Gyöngyösi Ipari Park

Gyöngyösi Ipari Park

Ipari Park Fejlesztő Kft A Kft 1999-ben alakult és az .Ipari Park. címet 2000-ben nyerte el. A tulajdonosok mindegyike érdekelt a park sikeres és hatékony fejlesztésében és a befektetett tőke megtérülésében. Tulajdonosai: Gyöngyös Város Önkormányzata, EGÚT Rt és a Baráth Consulting Rt. Az Ipari Park tulajdonosi összetétele garancia az eredményességre és a sikerre: az önkormányzat messzemenőkig együttműködik az engedélyeztetés, a hatósági eljárások felgyorsítása és a szakszerű ügyintézés terén. Az EGUT Rt. rendelkezik a befektetők projektjeinek sikeres megvalósításához szükséges eszközökkel, kapacitásokkal, szakemberállománnyal és anyagi forrással. A Baráth Consulting Rt. szakmai támogatást nyújt a betelepülő vállalkozások számára. A Park területe kiváló logisztikai adottságokkal bír: 1 km-re van az M3-as autópálya csomópontjától és saját iparvágánnyal rendelkezik. Az Ipari Park jelenlegi mérete 50 hektár, 200 hektárig bővíthető. Az Ipari Park zöldmezős beruházások megvalósítására alkalmas, teljesen közművesített. A beépíthetőség 50%-os, a minimális zöldterület nagysága 20%.

Ipari szalagfűrészgép

Ipari szalagfűrészgép

Egy jó fűrész segítsége mindenhol elkél, éppen ezért választékunkban otthoni és ipari felhasználásra egyaránt található profi szalagfűrészgép. A több mint 20 éve piacon lévő, Csehországban alapított PILOUS márka a nagy teljesítményű félautomata gépek mellett mobil szalagfűrész gyártásával is foglalkozik. Termékeik színvonalának kiváló fokmérője, hogy több általuk gyártott fűrészgép modell is a legjobb minőséget megkívánó partnerük, például a Rolex vagy a NASA kívánalmainak is megfelelt. Tekintse meg választékunkat.

Kiadó raktárak Pest megyében

Kiadó raktárak Pest megyében

Kiadó és eladó budapesti raktárak, ipari ingatlanok, irodák és műhelyek gazdag és rendszeresen frissülő választéka várja az iroda-raktar.hu-n. Az adatbázis szűrhető formában tartalmazza az összes ipari helyiséget Budapesten belül, illetve az agglomerációban, így válik a keresés igazán egyszerűvé és gyorssá. Akár már holnap új szakaszt nyithat vállalkozása életében a kiválasztott telephelyen vagy irodaházban! Az A, B, és C kategóriás ingatlanok értékesítését sikerdíjas jutalék ellenében végezzük. Találjon rá az ideális raktárra, irodára vagy más ipari jellegű épületre nálunk!

LoginPark

LoginPark

Örömömre szolgál, hogy itt a virtuális térben köszönthetem Önt, ami számomra azt jelenti, hogy már valahol, valamikor, közvetve vagy közvetlenül felkeltettük az érdeklődését a LOGIN Park iránt. A LOGIN Parkot 1997-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy kihasználva a kedvező helyi adottságokat, befektetőket vonzzunk a városba, elsősorban logisztikai és olyan innovatív cégeket, amelyek fantáziát látnak a betelepedésben. Elsősorban a feldolgozó ipar, a high-tech, logisztika és az idegenforgalom területére várunk befektetőket. Az ipari befektetők részére az ipari park optimális feltételeket nyújtanak zöldmezős beruházások számára. Nyíregyházát választó befektetők versenyelőnyt szereznek akkor, ha a logisztika, elektronika, feldolgozó ipar területére fektetnek be. A környezetvédelmi ipar iránt érdeklődők is komoly célterület lehet. Segíteni szeretnénk azoknak a cégeknek, akik magas hozzáadott értékű technológiákat telepítenek be, az innováció területén komoly szerepet töltenek be.

Mátrai Erőmű - Ipari Park

Mátrai Erőmű - Ipari Park

A Mátrai Erőmű ZRt. (Mátra) igazgatósága 2006-ban újabb barna, illetve zöldmezős területek hasznosításáról döntött, mivel a kialakított üzleti viszonyra építve újabb vállalatok jelezték, hogy az erőmű közvetlen közelében szeretnének gyártóüzemet létesíteni. Ezek a vállalkozások részben a rendelkezésre álló olcsó energiára és a meglévő infrastruktúrára, részben az erőművek üzemeltetésével keletkező melléktermékek hasznosítására, részben pedig a biomassza együttégetési projektekre alapozzák letelepedési szándékukat. A Mátrai Erőmű ZRt. az ipari park címet 2007-ben kapta meg. A Mátrai Erőmű ZRt. iparterülete és az ezen belül lehatárolt ipari park közigazgatásilag részben Visonta, részben Halmajugra községekhez tartozik. Észak-keletről a markazi víztározó, keletről Markaz településhez tartozó mezőgazdasági terület, délről mezőgazdasági művelésbe visszaadott, tájrendezett bányaterület, nyugatról pedig Visontához tartozó tájrendezett bányahányóra telepített szőlőültetvények és erdős terület határolja. A lehatárolt ipari park összterülete 259 ha 2260 m2 törzsterületből és 26 ha 8685 m2 fejlesztési területből áll.

Miskolc-Alsózsolca Ipari Park

Miskolc-Alsózsolca Ipari Park

Miskolc az Észak-Magyarország régió gazdasági, kereskedelmi, kulturális központja. Magyarország harmadik legnagyobb városa, közel 200.000 lakosa van. A miskolci egyetem több, mint 5.000 fős hallgatóságból képez szakembereket a régió részére. Az egyetemen a műszaki karokon keresztül jogi, közgazdasági és humán képzés folyik Számos szakmában középfokú képzés folyik a városban.A régió gazdasági bázisa a világszínvonalú metallurgiával rendelkező acélgyár, illetve melegen hengerelt rúdidom gyártása. Természeti adottságai révén kedvelt idegenforgalmi központ. (Tapolcai Barlang fürdő, Lillafüred, cseppkőbarlang, avasi borpincék) Alsózsolca Miskolctól 12 km-re van, közel 7.000 fős település. Önkormányzata a különböző adókedvezményekkel támogatja a betelepülő vállalkozókat. Általános érvényű, hogy 5 évig 50 % iparűzési- és építményadó kedvezményt ad. Nagyobb beruházás esetén egyedi elbírálás alapján ettől el lehet térni. NB II-es kézilabda csapattal rendelkezik a község. Ezen túlmenően több sportágban szakosztály működik, valamint komoly hagyományokkal rendelkező énekkar és tánckar látható művelődési központjában.

Hirdetés
Miskolci Ipari Park

Miskolci Ipari Park

Zöldmezős bővítés A 2005 óta működő Miskolci Ipari Park közel 70 hektáros alapterülete a növekvő befektetői igények, és a betelepülők nagy száma miatt csaknem teljesen megtelt. Ezért vált szükségessé a már működő Ipari Park területének bővítése és a Mechatronikai Ipari Park - Pólus Park című projekt megvalósítása, amelynek keretében az immáron közel 148 hektáros Miskolci Ipari Parkon belül 39,5 hektár összközműves zöldmezős terület várja a befektetőket. Európai Uniós támogatás A Miskolci Ipari Park bővítését megvalósító, mintegy 1,4 milliárd forint összértékű fejlesztés, az úgynevezett Mechatronikai Ipari Park projekt 2007 augusztusában a Magyar Kormánytól kiemelt minősítést nyert. A projekt így az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió 50 %-os (700 millió forintos) támogatásával valósulhat meg 2009. első negyedévéig. A Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. és leányvállalata, a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. partnerségben valósítja meg a Mechatronikai Ipari Park projektet az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával.

Ózdi Ipari Park

Ózdi Ipari Park

A Magyarország észak-keleti részén található ózdi kistérség hosszú időn keresztül a bányászat és kohászat egyik legjelentősebb központjának számított. A hétszáz éves Ózd 40 000 fős lakosságával Borsod-Abaúj-Zemplén megye második legnépesebb városa. A 28 települést magába foglaló vonzáskörzetével együtt mintegy 80 000 fő vallja magát a régióhoz tartozónak. Ózd Budapesttől 160 km-re, három észak-magyarországi megyeszékhelytől (Miskolc, Eger, Salgótarján) pedig közel azonos távolságra, mintegy 60 km-re található. Közúton és vasúton egyaránt megközelíthető. A fővárossal összekötő útból 100 km autópálya, 60 km főút. A település közelében (12 km) húzódik Szlovákia határa közúti és vasúti nemzetközi átkelőhellyel, de könnyen elérhető a lengyel és ukrán határ is. Vonzó hegyvidéki környezete természeti szépségekben igen gazdag. A nehézipari ágazatoknak az 1990-es években megkezdődött tartós visszaesése miatt új programokat kellett kidolgozni a gazdasági szerkezet átalakítására. Ennek érdekében került sor a hajdani acélipari központ területén az ózdi ipari park kialakítására.

Rétsági Ipari Park

Rétsági Ipari Park

Köszöntjük a Rétsági Ipari Park honlapján! A rétsági Ipari Park 74,4 ha-os területe közvetlenül a város határában az E 77-es ( 2. számú főút) mellett helyezkedik el, a főúttól kiépített csatlakozási csomóponttal. A Rétsági Ipari Park Kft az Ipari Park kialakítása során fontosnak tartotta a megközelíthetőséget, a biztonságos, szünetmentes és minden igényt kielégítő közmű hálózatot, valamint a rétsági kistérségi központi helyzetből adódó közlekedési csomópont előnyeinek hasznosítását.. Az Ipari Park teljesen kiépített, korszerű közműhálózattal és úthálózattal rendelkezik. Jelenleg 65 %-os beépítettséggel rendelkezik. A Park területén jelneleg 7 nemzetközi és 2 hazai érdekeltségű gazdasági társaság működik, melyből 3 amerikai, 2 japán, 1 német, 1 holland, és 2 magyar tulajdonosi kör ruházott be, és teremtett mintegy 1400 fő részére munkalehetőséget. Az idetelepült társaságok korszerű munkahelyeket és csúcstechnológiát valósítottak meg. A kistérségen belül és Budapest közelsége miatt rendelkezésre áll a jól képzett és munkáltatójához lojális, a szakmai igényekhez alkalmazkodni tudó munkaerő.

Sajóbábonyi Vegyipari Park

Sajóbábonyi Vegyipari Park

Tisztelt Leendő Partnereink! Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk az 1998-as évben, a Gazdasági Minisztérium pályázatán Ipari Park címet nyert vállalkozásunkat, nem titkolva azon szándékunkat, hogy Önt, Önöket a bemutatott lehetőségek alapján partnerünknek nyerjük meg. A sajóbábonyi ipartelep - melynek területén a SVIP Sajóbábonyi Vegyipari Park Kht található - Magyarország északkeleti régiójának egyik legnagyobb iparterülete, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megye centrumában, lakott területektől ideális távolságban fekszik. A kedvező földrajzi fekvés számos előnyt jelent az ipari, a kereskedelmi és a szolgáltató vállalkozások számára. A kedvező földrajzi fekvésből származó adottságokhoz teljes infrastruktúra társul. Az Ipari Park könnyen megközelíthető: Közúton: az M30 autópálya, valamint a 26-os főközlekedési út Vasúton: a terület iparvágánnyal rendelkezik Légi úton: a miskolci repülőtér 10 km-es távolságon belül található Közel fekszik a gazdasági életben egyre nagyobb szerepet betöltő keleti régiókhoz: a szlovák határátkelő 45, az ukrán 165, a román pedig 160 km-re található.

Salgótarján Ipari park

Salgótarján Ipari park

Salgó Vagyon Salgótarjáni Önkormányzati Vagyonhasznosító és Ipari Park Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság A jogelőd vállalat 1949-ben jött létre azzal a céllal, hogy foglalkozzon az állami vagyonelemek (ma önkormányzati) kezelésével, fenntartásával, fejlesztésével, értékesítésével. Ezt Salgótarján város képviselőtestülete 1993-ban egyszemélyes korlátolt felelősségű társasággá alakította, létrehozva a Salgó Vagyon Kft-t. 1999-től a társaság feladatköre kibővült az Ipari Park működtetésével. Társaságunk főbb tevékenysége a magas szintű komplex ingatlankezelési, fenntartási, fejlesztési feladatok bonyolítása az Önkormányzat, a lakosság és egyéb szervezetek számára, és ezen túlmenően az ingatlanközvetítés, értékbecslés, ingatlanforgalmazás, vagyonkezelés. A Salgó Vagyon Kft. egy más típusú feladata az, hogy működteti és tovább fejleszti a tulajdonában levő Ipari Parkot, szolgáltatást nyújt a területén jelenleg működő 20 vállalat részére, és igyekszik értékesíteni a még rendelkezésre álló szabad területeket. Terveink között szerepel még további önkormányzati feladatok átvállalása a településfejlesztési munkákból.

Sárospataki Vállalkozói Park

Sárospataki Vállalkozói Park

Sárospataki Vállalkozói Park A Sárospataki Vállalkozói Park a város déli részén a Csepel Művek ruhaipari gépgyárának hajdani telephelyén, összközműves zöldmezős beruházási területként került kialakításra 1998-ban. A körülkerített, 3 hektáros vállalkozói parkban négy, egyenként 700 - 1000m2 területű üzemcsarnok kialakítására van lehetőség. Az önálló telkek nagysága 2664, 2742, 2857 és 4005 m2. A felosztott területeken a teljes körű infrastruktúra csatlakozások, a leendő csarnokok körüli aszfalt utak és közlekedő utak rendelkezésre állnak, így megvásárlásuk után nem kell közműfejlesztési hozzájárulást fizetni. Az üzemi területek mellett 2349 m2 parkoló, 7223 m2 park és kultúrált irodákat, tárgyalókat, valamint tetőtéri egybefüggő rendezvénytermet magába foglaló irodaház igénybevételére nyílik lehetőség. Az iparterületet vonzóvá teszi az a vállalkozói környezet, amely 1992 óra dinamikusan fejlődik, s szerencsésen ötvözi a gépipar technológiai folyamatait.

Tiszaújvárosi Ipari Park

Tiszaújvárosi Ipari Park

A tiszaújvárosi Ipari Park várja azokat a hazai és külföldi befektetőket,akik egy kiváló infrastruktúrával megépített ipari parkba, fejlett humánszolgáltatással rendelkező városban, jó logisztikai környezetben, egyetemek, oktatási intézmények, kutatási központok közelében, rendelkezésre álló, szakképzett munkaerővel, ipari parki menedzsment támogatással kívánják vállalkozásukat sikerre vinni. Jelenleg befejeződött több, mint 85 ha teljes közművesítése. Az Ipari Parkot működtető TiszaSzolg 2004 Kft. az elkövetkező években is tovább folytatja a területek teljes infrastruktúrával történő ellátását, valamint az ipari parki szolgáltatások fejlesztését. A társaság Innovációs és Technológiai, illetve Logisztikai Központ kialakítását tervezi. A Gazdasági Minisztérium, ill. a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium valamint a B.A.Z. megyei Területfejlesztési Tanács egyaránt támogatta a Tiszaújvárosi Ipari Park infrastruktúrális és közmű beruházásait. Kiépített infrastruktúra: belső úthálózat, parkolók, járdák, autóbuszmegállók, kerékpárutak közvilágítás ivóvízellátá s szennyvízelvezetés csapadékvíz - elvezetés elektromos áram földgáz telekommunikációs hálózat

Záhony-Városi Ipari Park

Záhony-Városi Ipari Park

Záhony, a mintegy 9.000 lakosú kisváros a magyar-ukrán határon terül el és úgy ismert, mint Kelet-Európa kapuja. Itt található az egyetlen korszerű kiépített vasúti és közúti határátkelőhely Magyarországról a FÁK országokba, továbbá Kína, Japán és Korea felé. A városban és körzetében üzemel az ország legnagyobb vasúti (szélesről az EU normál nyomtávra és vissza), valamint közúti átrakóhelye és kamion terminálja. Gazdasági jellemzők: Az itt működő közúti és vasúti határátkelőhely jelentős szerepet játszik a megye, sőt az egész ország gazdaságában és kereskedelmében, miután mind a keletre irányuló export, mind pedig az onnan érkező import jelentős része itt halad keresztül. Itt működik Közép Kelet-Európa már most legnagyobb logisztikai központja és Záhony központtal jött létre Magyarország első különleges gazdasági övezete, amely jelentős kedvezményeket biztosít a befektetők számára. Itt halad át a Budapest-Moszkva főút, amelynek záhonyi végén közúti határátkelő található Ukrajna felé és felöl.

Tuti menü