Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közép-Dunántúl régió képes leírás - Ipari park.tlap.hu
részletek »

Közép-Dunántúl régió - Ipari park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparipark.tlap.hu » Közép-Dunántúl régió
Keresés
Találatok száma - 9 db
 Esztergomi Ipari Park

Esztergomi Ipari Park

Már most bérelhető raktár (előbérleti szerződés) a 2010. májusi átadású esztergomi csarnokban, amelyet az AML Iparház Kft. üzemeltet. A csarnokban (inkubátorházban) bérelhető raktár kamion beállási lehetőséggel, iroda és műhely. A bérelt területek igény szerinti alakíthatóak! A beruházás 2009. októberében keződik, amelynek végén, az első ütembe 3000 nm-t adunk át. A csarnok területe igény szerint 5000 nm-rel bővíthető. A csarnokhoz tartozó területen (16 500 nm-es telek) a területen 500 nm-es szabadtéri örzött raktározási lehetőség is van. A csarnok területe Összes terület: 3000 nm Kiadó terület: van még kiadó terület Belmagasság: 6 m A park területe: 16 500 nm Bérleti díj: 5 Euró/nm/hó + ÁFA Minimum kivehető terület: 270 nm A csarnok további tulajdonságai Éjjel-nappali portaszolgálat és biztonsági szolgálat Kamionbeállási lehetőség 420 nm-es szekciónként, összesen 6 db. Temperált nyugati irodák Raktárak külön egyedi mérőórákkal elátotta (közműv) Internet-csatlakozás Akadálym entes terület

Alba Ipari és Kereskedelmi Zóna

Alba Ipari és Kereskedelmi Zóna

Az Alba Ipari és Kereskedelmi Zóna Székesfehérvár hagyományos ipari övezetének peremén, az M7-es autópályáról a városközpontba bevezető 8-as és 62-es nemzetközi főút mellett helyezkedik el, ahol számos ipari és kereskedelmi létesítmény található. A hatályos építési rendeleteknek és városrendezési elképzeléseknek megfelelően a terület környezetbarát ipari és kereskedelmi tevékenység folytatására alkalmas. Könnyű megközelíthetősége, az autópálya és a határoló főutak felőli kiváló ráláthatóság, valamint a teljesen kíépített infrastruktúra következtében kitűnő lehetőséget kínál korszerű üzemek, raktárok, kereskedelmi egységek kialakítására. Engedje meg, hogy ajánlatunk előtt röviden bemutassam Ipari Parkunkat: Társaságunk 1993-ban alakult 51 M Ft törzstőkével. Tulajdonosai: - az Aranybulla Mg. Rt. 94 % - a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 3 % - Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 3 % 1997-ben az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium által meghirdetett pályázaton elsők között kaptuk meg az "Ipari Park" címet, mely azt bizonyítja, hogy az Alba Ipari Zóna fejlesztése megfelel a nemzetközi és hazai ipari parkokkal kapcsolatos kritériumoknak.

Bicske M1 Ipari Park

Bicske M1 Ipari Park

A Bicske-M1 Ipari Park és Logisztikai Központ iparterület besorolású ingatlanegyüttes Budapest és Győr között félúton, az M1 autópálya 48. kilométerénél, az autópálya két oldalán helyezkedik el. Az autópályáról történő megközelítés jelenleg (tekintettel arra, hogy a le- és a feljáratok közvetlenül az ipari park mellett még nem épültek meg) a bicskei lejáraton, vagy a mintegy 4,5 km-re lévő OMV benzinkútról lehetséges. A közvetlen autópálya kapcsolat megépítésére 2 éven belül kerül sor. Az ipari park nyugati oldalán mintegy 185.000 m2-en vasútállomás, teherpályaudvar, kamionkikötő, vámszabadterület és logisztikai központ funkciójú ingatlan található. A teherpályaudvar - a teljes rekonstrukció után - az 500 m-re lévő Szárliget vasútállomáson keresztül villamos vontatású vasúti kapcsolatot teremt az országos vasúti hálózattal. Az ipari park keleti oldalán egy 550.000 m2-es, kutatás-fejlesztés, gyártás és logisztikai központ funkciójú terület található, melyen mintegy 7.340 m2 iroda és 1800 m2 üzemcsarnok meglévő épület áll rendelkezésre.

Dunaújvárosi Ipari Park

Dunaújvárosi Ipari Park

Az Innopark Kht. 1997-ben nyerte az Ipari Park címet, és még ebben az évben meg is kezdődött az infrastruktúra kialakítása. Az első betelepülő cég a japán Aikawa volt, mely 1999-ben kezdte meg a termelést. Azóta további 14 vállalkozás talált megfelelő helyre az Ipari Parkban, köztük olyan nagy nemzetközi cégek, mint a Hankook Tire Magyarország Kft. vagy a Body Fashion Kft. (Triumph International), illetve több neves hazai cég, például az ELCO-TRADE 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Holcim Hungária Zrt. és a Hullám-Pack Kft. Jelenleg kilenc működő, kettő betelepült és húsz szerződött vállalkozással működik az Ipari Park, és a megközelítőleg 50 hektáros területéből körülbelül 10 ha áll még a potenciális vállalkozások rendelkezésére. Kedvezmények: Jelent ősebb zöldmezős beruházás esetén Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése - egyedi elbírálás alapján - az ipari parki telek irányárából kedvezményt adhat.

Fűzfői Ipari Park

Fűzfői Ipari Park

Az Észak-Balatoni Térség Környezetipari- és Veszélyeshulladék-kezelő Klaszter (rövid neve Környezetipari Klaszter) célja a térség múltbeli ipari vállalkozásai által okozott környezeti szennyezésének felszámolása, az ipar, a mezőgazdaság és a lakossági hulladék-kibocsátásból eredő környezetterhelés csökkentése, hozzájárulva ezzel a régióban élők életminőségének javításához.

Oroszlány - Ipari park

Oroszlány - Ipari park

Az Oroszlányi Ipari Park létrehozásának elsődleges célja a befektetők számára ideális körülmények biztosítása révén a város hagyományosan egyoldalú iparszerkezetének modernizálása. Oroszlány az elsők között szerezte meg a hivatalos címet 1997-ben. de az ipari park gondolata és elindítása 1992-re nyúlik vissza. A 32.6 hektáros területen jelenleg tizenhét vállalkozás van jelen, melyek összesen ötvenhárom milliárd forintot ruháztak be a bányászvárosban, ebből 2006-ban közel nyolcmilliárdot. A cégek árbevétele meghaladja a 83 milliárd forintot, és termelésük 66,5%-a exportra megy. Jelenleg három olyan vállalkozás van a parkban, melyek már megkezdték a beruházást, de még nem végeznek üzleti tevékenységet. Az általuk tervezett foglalkoztatottakkal a dolgozói létszám hamarosan átlépi a kétezres határt, amivel a Vértesi erőmű mögött a térség második legnagyobb foglalkoztatója az ipari park. Az ipari parki cégek jelentős tartalék területekkel rendelkeznek, melyek lehetőséget biztosítanak további saját beruházások, fejlesztések megvalósítására. Ezek mértéke a fentiekben vázolt összegző értékek 2-4-szeresét tehetik ki az elkövetkezendő 5-10 évben.

Tatai Ipari és Logisztikai Park

Tatai Ipari és Logisztikai Park

TATAI IPARI ÉS LOGISZTIKAI PARK Az ipari tevékenységeknek a városok szívéből történő kitelepítése logisztikailag kedvező fekvésű, korszerű infrastruktúrával ellátott ipari területekre a gazdasági szféra és a lakosság számára egyaránt kedvező településfejlesztési törekvés, mely ipari parkok sokaságának létrejöttét ösztönözte országszerte. Ez eredményezte azt a tervet is, hogy Tata délnyugati határában, az autópálya és a város közötti mintegy 100 hektáros területen ipari park létesüljön. A projekt sikerét számos kedvező körülmény garantálja. Tata városa könnyen megközelíthető közúton, vasúton és vízi úton is. A Budapestet Béccsel összekötő, M1-es autópálya mellett fekszik, a magyar fővárostól 60 km-re, az osztrák fővárostól kb. 180 km-re. Így mindkét főváros repülőteréről (Ferihegyről illetve Schwechatról) gyorsan elérhető. A városon nemzetközi vasútvonal halad át. Nem elhanyagolható tényező a dunai nemzetközi kikötők közelsége sem. Gönyü 60 km-re, Budapest szintén 60 km-re, Almásfüzitő 15-km-re fekszik. Logisztikai szempontból vonzó közelségben van az osztrák és a szlovák államhatár. Maga az ipari park is kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik.

Várpalotai Ipari Park

Várpalotai Ipari Park

A Várpalotai Ipari Park 1999-ben nyerte el az IPARI PARK címet. A park közel 120 hektáron terül el, melynek egy része barna-mezős, a másik része zöld-mezős iparterületekből áll. Parkunk Várpalota város keleti, Inotai városrészében, Veszprém és Fejér megye határának két oldalán fekszik. (Székesfehérvártól 18 és Veszprémtől 26 km-re.) Az ipari park területén működő iparvágány van, amely a Budapest - Szombathely közötti vasúti fővonalhoz csatlakozik. Megközelítése a telekhatáron húzódó 8-as (E66) 4 sávos fútról, szerviz úton lehetséges. A parkba települők kormányzati támogatásokban, és helyi adó kedvezményekben részesülhetnek, melynek mértéke a projekt nagyságától és a foglalkoztatott létszámtól függ. A betelepülőknek biztosítani tudjuk az alábbi szolgáltatásokat: Egyablakos ügyintézés( projekt menedzsment): A projekt elokészítésétől az aktiválásig teljes ügyintézés. (kivitelezés, közbeszerzés lebonyolítása, építtetés, bérlés, tanácsadás, adminisztráció) Elsőbbség az építési engedély eljárásban Várpalota Önkormányzatánál Állami és helyi támogatások elnyerésére pályázat előkészítés, hitel felhasználás Műszaki karbantartás, üzemeltetési szolgáltatás

Videoton

Videoton

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonú ipari vállalatcsoport, amely gyártási, és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. Egyrészről a Videoton egy alacsony költségszintű integrált szerződéses gyártó (Contract Manufacturer), és professzionális regionális EMS (Electronics Manufacturing Services - Elektronikai Gyártás Szolgáltató) vállalat, amely világviszonylatban is az első 25 cég közé tartozik. Másrészről a Videoton saját technológiáinak és kompetenciáinak bázisán multitechnológiájú beszállító a háztartási gépipar (25%), az ipari elektronika (18%), az irodai berendezések (4%) valamint az autóiparban (45%), mely jelenleg a legnagyobb piacunk. A Videoton ezen piacok mindegyikén hosszú távú, stratégiai vevőkkel rendelkezik, ami megalapozott növekedési lehetőséget biztosít a vállalat számára. A cég székesfehérvári székhellyel Magyarországon 9, Bulgáriában (Stara Zagora) 1 és Ukrajnában (Munkács) 1 telephellyel rendelkezik. A Videoton vállalatcsoport 8500 alkalmazottat foglalkoztat, ezáltal a magyar ipar 8. legnagyobb foglalkoztatója.

Tuti menü